BRC Gas Equipment-История

BRC Gas Equipment Италия: Системи и компоненти за втечнен нефтен газ (LPG) и метан (CNG)

BRC е търговска марка собственост на M.T.M. s.r.l., италианска компания- лидер в производството и продажбата на автомобилни газови системи и компоненти. MTM е компания с годишен оборот от 117 милиона евро и има над 1000 служители и работници.

Със своето силно присъствие в над 70 страни по света, BRC има пазарен дял в Италия от 24% за ВНГ (LPG) и 23% за метан (CNG).

Компонентите за пропан-бутан и метан не са единствения бизнес на компанията. BRC произвежда също електронни компоненти и системи с наименованието: BRC Electronic Division. BRC също присъства на световната рали сцена (WTCR). BRC Racing Team е създаден за разработка и тестване на надеждността и издръжливостта на новите технологии.

Произход

BRC е основана в Cerasco, област Piedmont, Италия в края на 60-те години като местен представител за автомобилни газови компоненти.

През 1977, тогава собственикът Romano Bogetti, решава да започне производство на мултиклапани, сключвайки сделка с Mariano и Pier Antonio Costamagna, собственик на M.T.M.

Presentation
BRC plans
BRC creator
BRC creators
BRC team

80-те години

Производството постепенно се увеличава в повече компоненти и увеличава пазарния си дял повече и повече: пълна гама от компоненти за пропан- бутан (LPG) и метан (CNG) се произвежда от 80-те години

От 1991 BRC представя на пазара първата си карбураторна система с електронно управление.

90-те години

През 1992 , M.T.M собственост на братята Costamagna, придобива BRC и основават M.T.M. – BRC Gas Equipment.

1996 година представят първата газова инжекционна система „Flying injection” от италиански производител за пропан(LPG) и метан (CNG).

БРЦ газ
БРЦ 80
БРЦ Разработка
БРЦ монтаж
БРЦ Фабрика

2000

През 2001 година фирмата придобива MTE, завършвайки изцяло процеса за проучване, разработка и производство на нови продукти.

2006 година, повратният момент: M.T.M. – BRC Gas Equipment и американската Impco, световен лидер в промишлените газови системи, създават най-големата компания  в света в сферата на екологичните горива: Fuel Systems Solutions, присъстващи на стоковата борса  Nasdaq.

2009 година групата придобива аржентинската Tomasetto Achille, включвайки през 2010 дейността на BRC Аржентина в обновената марка TA.

BRC от 2010 до днес

2011 година изпълнена с новости: автомобилният клон на GFI Control Systems Холандия, собственост на американската Impco, се прехвърля към BRC  и така се появява подразделението BRC Electronic Division.

През 2015 индийският клон на Rohan BRC отваря нова фабрика от 6000 м2 близо до Ahmedabad, за производство на метанови (CNG) системи и компоненти.

От 2016, M.T.M. – BRC Gas Equipment е част от Westport Fuel Systems Канада.

BRC си сътрудничи с най-значимите автомобилни производители, разработвайки и конвертирайки техните автомобили на алтернативни горива. Сред които са: Ford, Honda, Kia, Great Wall, Mitsubishi, Nissan, Piaggio, Subaru, Suzuki, Peugeot, Volvo, Hyundai и Citroen.

BRC electronic division
BRC factory
BRC Racing team
Westport fuel systems